Medicina regenerativa archivos - Andorra Health Destination

MEDICINA REGENERATIVA

Medicina regenerativa i teràpia cel·lular a Andorra

Amb el pas dels anys, les lesions mal curades i els dolors crònics poden afectar la nostra qualitat de vida. Si ets una persona activa, un esportista o simplement tens una lesió que no remet, és possible que t’interessi aquesta nova disciplina.

La medicina regenerativa és la disciplina mèdica que té com a objectiu principal la curació de malalties a través de la regeneració de teixits danyats per l’envelliment o per un traumatisme gràcies a solucions biològiques. La medicina regenerativa es vincula a diverses àrees científiques, com la teràpia cel·lular, l’enginyeria genètica o la de teixits.

La teràpia cel·lular és una estratègia terapèutica basada en la utilització de cèl·lules.

Des de fa alguns anys es perfila com una de les disciplines més prometedores del camp biomèdic. Les seves primeres aplicacions es remunten, algunes dècades enrere, als trasplantaments de medul·la òssia per al tractament de malalties hematològiques.

En l’actualitat, l’auge de la medicina regenerativa és degut fonamentalment als avenços de la ciència en el coneixement sobre les cèl·lules mare i el seu potencial ús terapèutic. Les cèl·lules mare tenen capacitat d’autorenovar-se i donar lloc a diversos tipus de cèl·lules madures funcionals. S’anomenen unitats de regeneració tissular, perquè són les encarregades de reparar i regenerar els òrgans i teixits danyats. La teràpia cel·lular és una forma de medicina regenerativa que s’aplica per a la reparació dels teixits o òrgans danyats com a conseqüència de lesions traumàtiques, isquèmiques, inflamatòries o degeneratives.

Andorra, seguint amb les últimes tendències científiques i els avenços en medicina regenerativa, s’ha situat a l’avantguarda amb la implantació al seu territori del primer banc de cèl·lules mare adultes d’Andorra i Espanya, amb l’autorització de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris per a la utilització de cèl·lules mare en els seus tractaments i d’un centre de medicina regenerativa que aplica els tractaments i les tècniques més innovadors a escala internacional amb una àmplia experiència en la recerca i l’aplicació de cèl·lules mare i plasma ric en plaquetes. El centre compta amb un equip mèdic altament especialitzat i un laboratori d’última generació, cosa que li permet d’oferir solucions personalitzades als seus pacients evitant cirurgies invasives.

Els tractaments es basen en aplicacions de cèl·lules mesenquimàtiques o plasma ric en plaquetes en pacients que presentin criteris mèdics adequats per a aquesta mena de tractaments, amb l’objectiu de regenerar el teixit musculoesquelètic danyat i disminuir la inflamació i el dolor, millorant així la qualitat de vida dels pacients.

El centre, Celular Clinic, permet a més, si el pacient ho desitja, d’emmagatzemar cèl·lules mare adultes ultracongelades a -196 °C, aturant la seva edat biològica i el seu envelliment amb la garantia de quedar criopreservades al Principat d’Andorra en un banc acreditat per l’AABB (American Association of Blood Banks), garantint al pacient la conservació del seu material biològic un mínim de 10 anys.

Aquesta conservació permetrà de poder disposar-ne per tractar possibles lesions futures.

Es recomana la teràpia cel·lular a Andorra principalment com a tractament per al dolor en:

 • Persones amb vides actives
 • Esportistes amateurs
 • Esportistes professionals en actiu o retirats
 • Lesionats que busquen evitar cirurgies agressives

 

El futur de la medicina és la medicina regenerativa: descobreix tot el que podem fer per tu a Andorra.

Per obtenir-ne més informació i sol·licitar una cita d’exploració i estudi del cas, per després procedir al tractament i el control clínic posterior, contacta amb…

 

 

 

  BANC DE CÈL·LULES MARE ADULTES

  (2 dies) Les cèl·lules mare del nostre cos envelleixen amb el pas dels anys. Conservar-les a temps i ultracongelar-les per utilitzar-les en el futur és l’objectiu d’un banc de cèl·lules mare. Les cèl·lules mare del pacient s’obtenen a partir d’una…

  0
  Based on 0 Review

   TRACTAMENT DEL DOLOR EN ESPORTISTES

   (Entre 1 i 4 dies) Evitar les lesions i el dolor en esportistes és una tasca impossible no només en esportistes professionals, sinó també en esportistes aficionats. La medicina regenerativa aplicada al tractament de les lesions esportives s’ha convertit en…

   0
   Based on 0 Review

   SOLICITE MÁS INFORMACIÓN