Cèl·lules Assassines Naturals, què són i per què les necessitem?

Els herois del sistema immunitari que combaten el càncer.

Les cèl·lules “Assasines Naturals” o “Natural Killer” (NK) són un tipus de glòbuls blancs que exerceixen un paper fonamental en el sistema d’alerta precoç del sistema immunitari i en la defensa contra les anomalies cel·lulars. Busquen i destrueixen literalment les cèl·lules tumorals i víriques.

El sistema immunitari és una xarxa increïblement complexa de cèl·lules i molècules que s’uneixen per a protegir l’organisme d’invasors nocius. Les cèl·lules NK formen un component crucial d’aquesta vigilància i resposta a diversos patògens i cèl·lules anormals, com les canceroses. Se les denomina “assasines naturals” perquè posseeixen un sofisticat sistema que els permet distingir entre cèl·lules sanes i anormals i recolzar-lo amb la poderosa capacitat d’eliminar les cèl·lules anormals o infectades.

Aprofitar el poder

No és d’estranyar que l’aprofitament dels factors que influeixen en l’activació i potenciació d’aquestes miraculoses cèl·lules NK sigui una àrea de recerca científica activa, en la qual el vincle entre les cèl·lules assassines naturals i els fitoncides procedents de plantes i arbres ha estat objecte d’una atenció creixent en els últims anys.

Els fitoncides són composts orgànics volàtils alliberats per les plantes, especialment arbres com a avets, coníferes, pins i roures, que posseeixen propietats antimicrobianes, cosa que significa que inhibeixen el creixement de microorganismes com a bacteris, fongs i virus. En emetre fitoncides, els arbres i les plantes creen una barrera protectora contra els patògens nocius, reduint el risc d’infeccions i malalties.

Quan els éssers humans s’exposen als fitoncides, ja sigui per inhalació o per contacte amb la pell, potencien l’activitat i la producció de les seves cèl·lules NK.

Els fitoncides, la medicina oficial dels boscos

Els banys de bosc, o Shinrin-yoku, es van originar al Japó i han guanyat popularitat a tot el món com a pràctica per a promoure el benestar. Consisteix en submergir-se en un entorn boscós, en contacte intencionat amb la naturalesa a través d’experiències sensorials.

El Ministeri d’Agricultura, Silvicultura i Pesca del Japó va descobrir que les persones que participaven en banys de bosc mostraven una major activitat de les cèl·lules NK i una major expressió dels receptors que les activen. La millora de la funció immunitària no és l’únic benefici: altres estudis realitzats al Japó han demostrat efectes positius en diversos aspectes de la salut humana. També s’ha demostrat que passar fins i tot un breu període de temps en un bany de bosc redueix els nivells d’estrès, millora l’estat d’ànim i disminueix la pressió arterial entre les persones que ho practiquen. No és d’estranyar que el Shinrin-yoku hagi estat promogut des de fa temps pel govern japonès.

Andorra és un paradís per als “Banys de Bosc”

Andorra, amb els seus impressionants paisatges enclavats als Pirineus, ofereix un entorn ideal per a experimentar el bany de bosc. Els seus boscos verges, dominats per espècies arbòries com el pi silvestre, el pi negre, l’avet platejat i el roure pubescent, proporcionen un entorn tranquil per al rejoveniment i el benestar. La combinació de l’aire fresc de la muntanya, els relaxants sons de la naturalesa i l’aroma terapèutica del bosc creen una atmosfera serena per a relaxar-se i reduir l’estrès. Andorra ofereix sendes ben mantingudes i experiències de bany de bosc guiades i certificades, com les que ofereix el nostre soci Be Forest, que permeten als visitants submergir-se plenament en l’esplendor natural. L’ambient tranquil, l’aire fresc de la muntanya i les impressionants vistes creen un relaxant teló de fons per al rejoveniment i la relaxació. Tant si busca alleujar l’estrès, millorar el seu benestar mental o establir una connexió més profunda amb la naturalesa, Be Forest li convida a deixar-se portar per l’abraçada curativa dels banys de bosc.

Els banys de bosc que ofereix Be Forest estan dissenyats pels seus guies certificats en banys de bosc, que estan a la seva disposició per a ajudar-lo a trobar la preuada connexió amb els boscos i obtenir els beneficis inherents que s’han perdut en la nostra evolució, tendint un pont entre nosaltres i la naturalesa, retornant a les nostres ments, cossos i esperits l’harmonia amb el món natural.

Malgrat els desplaçaments diaris i la vida urbana que molts de nosaltres experimentem avui dia, en el context de l’evolució humana, les jungles de formigó són una mera partícula de temps comparades amb els mil·lennis que hem passat vivint en la naturalesa, entre els arbres i els boscos del nostre bell planeta. Evolucionem per a viure en la naturalesa i vagar pels boscos, així que no és d’estranyar que aquí, entre els arbres, es trobi un dels millors antídots contra la vida moderna.

Compartir post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sol·licita informació

Segueix-nos a:

Experiències personalitzades

Planifica la teva escapada perfecta a Andorra i realitza experiències úniques.