Quins beneficis té per a la salut viure a la muntanya?

Els entorns rurals estan cada cop més deshabitats. Les ciutats creixen al mateix ritme que els pobles i els indrets de muntanya van reduint els seus habitants. La globalització actua tant a nivell internacional com a petita escala i cada vegada més les persones s’acostumen a un estil de vida més urbà, carregat d’estrès, trànsit, contaminació i hàbits poc saludables. Però, per què no tornar als orígens? Avui repassarem alguns dels principals beneficis de viure a la muntanya per a la nostra salut. Som-hi!

Menys estrès

Les ciutats estan augmentant la seva mida, tant en termes de superfície com de població. Aquest fenomen té com a conseqüència l’aglutinament de les persones a les carreteres i edificis que fa que moure’s per territori urbà sigui cada cop més difícil. Això, sumat a un ritme de vida frenètic, fa que l’estrès sigui part del dia a dia i les persones normalitzin problemes de salut mental com l’ansietat i la depressió.

Generalment, aquest problema és menor en entorns de muntanya on el ritme de vida acostuma a ser més pausat. L’absència de trànsit, una menor densitat de població, tenir la natura ben a prop… són elements que juguen un paper molt important a l’hora de desenvolupar un estat mental òptim per no només “sobreviure” al dia a dia, sinó gaudir d’ell.

Un aire més pur

Cada any augmenten les morts a causa de la contaminació a tot el món. La desforestació i l’imparable increment dels vehicles de benzina fan que l’aire es torni més i més irrespirable en entorns urbans, on la contaminació fins i tot es fa visible a l’ull.

Moltes ciutats han apostat pel canvi a través de restriccions de circulació i la creació d’espais verds que ajudin a netejar l’aire, però aquestes mesures semblen no ser suficients. La muntanya és un espai verd en si mateixa, que manté l’aire net i disminueix sensiblement l’aparició de malalties relacionades amb la contaminació dels seus habitants.

De fet, l’aire a Andorra és excel·lent. Així ho demostren les estacions de control de qualitat de l’aire que estan repartides pel territori i indiquen els nivells de contaminació en cada punt del país.

Menjar i aigua naturals

Respirar, menjar i beure són les tres úniques coses que no podem deixar de fer, així que val més que les substàncies que entren al nostre cos siguin naturals i tinguin els mínims components químics possibles. En aquest aspecte, els productes alimentaris de proximitat a la muntanya garanteixen una qualitat i una puresa inigualables, ja que no requereixen conservants i, generalment, no són produïts en massa, per la qual cosa solen tenir més aditius.

Una cosa pareguda passa amb l’aigua. Les aigües de les ciutats acostumen a estar més contaminades i necessiten un procés de descontaminació que inclou clor i altres substàncies perquè pugui ser consumida. Per contra, l’aigua de l’aixeta als indrets de muntanya és més pura, ja que surt a fonts molt properes i compta amb processos de filtratge naturals.

Medicina alternativa

Per últim, cal no ignorar el poder que té la medicina natural sobre el nostre cos, especialment per tractar problemes de salut lleus. La natura és una font de vida que compta amb una enorme varietat de plantes medicinals per a tota mena de mals. Si bé sempre és recomanable anar al metge quan es pateix un problema de salut, els mals de cap, dolors musculars, refredats i altres problemes no severs tenen en la medicina natural una solució sana i natural sense químics.

Els entorns naturals cada cop estan més despoblats i les persones troben en ells un lloc de desconnexió on relaxar-se i carregar piles per poder continuar amb un ritme frenètic i un estil de vida poc saludable a les grans ciutats. Però cal recordar que viure a la muntanya és sinònim de salut i benestar, tant físic com mental.

Compartir post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sol·licita informació

Segueix-nos a:

Experiències personalitzades

Planifica la teva escapada perfecta a Andorra i realitza experiències úniques.