Font de vida. Els beneficis de l’aigua termal

El planeta Terra és una font inesgotable de fenòmens naturals extraordinaris que, en alguns casos, tenen un efecte molt especial en la salut de les persones. L’aigua termal és un d’ells, i és utilitzada a balnearis d’arreu del món com a element de benestar.

Però, com s’originen aquestes aigües i per què compten amb propietats saludables per les persones? Multitud d’institucions d’un gran nombre de països reconeixen les virtuts terapèutiques de l’aigua termal. En aquest article repassem quines són i per què estan presents en aquestes càlides aigües.

D’on sorgeix l’aigua termal? 

L’aigua termal s’origina a les capes subterrànies de la Terra, que tenen una temperatura molt superior a la de la superfície. L’aigua de la pluja s’introdueix sota terra a través de les esquerdes i s’escalfen en entrar en contacte amb les terres més càlides de l’interior.

A partir d’aquí, les aigües poden arribar a temperatures molt elevades, fet que combinat amb l’enorme quantitat de minerals presents a aquestes capes més profundes fa un efecte “infusió” que omple les aigües termals de iode, gasos i sals.

En molts casos, la temperatura de l’aigua és tan elevada que escapa i surt a la superfície en forma de vapor. Aquest fenomen, de fet, es pot observar als mateixos carrers d’Escaldes-Engordany, que passen per sobre d’aigües termals que es troben a diversos metres sota terra a grans temperatures.

Beneficis per l’organisme 

Els beneficis de l’aigua termal per la salut estan demostrats per científics i institucions de l’àmbit del benestar arreu del món. Les teràpies amb aigües termals són molt habituals i s’utilitzen, sobretot, com a mètode de relaxació, ja que redueixen sensiblement tant la tensió física com l’estrès mental.

Aquest poderós efecte es produeix gràcies a una reducció de la secreció de cortisol i d’altres hormones que estan vinculades a les situacions d’estrès. D’aquesta manera s’aconsegueix un estat de pau mental que no només repercuteix psicològicament, sinó també físicament, ja que la relaxació de la ment ajuda a descarregar de tensió els músculs.

De fet, els efectes de l’aigua termal sobre el cos són tan patents que les principals marques de cosmètics arreu del món produeixen cremes i altres productes de bellesa i benestar elaborats a partir d’aigües termals, ja que s’ha demostrat que tenen múltiples beneficis per la pell.

Beneficis per la pell 

No és casualitat que les millors marques cosmètiques del món hagin aprofitat les propietats de l’aigua termal i les hagin utilitzat als seus productes. A banda dels beneficis físics, que ajuden a tractar problemes reumàtics i, fins i tot, digestius, l’aigua termal posseeix una sèrie de propietats que contribueixen no només a millorar l’estat de la pell, sinó també a curar certes malalties.

Els cosmètics elaborats amb aigües termals, que en moltes ocasions, s’apliquen en forma d’aerosol, tenen una enorme capacitat calmant, que a més refreda la pell, la qual cosa els converteix en una bona forma d’actuar davant cremades lleus o de primer grau com les produïdes per l’exposició al sol.

D’altra banda, l’aigua termal té un efecte reparador i regeneratiu, que activa i potencia la cicatrització; i compte amb propietats antienvelliment, ja que reforça les defenses naturals de la pell i contribueix a prevenir un envelliment prematur.

Andorra, tresor termal 

L’aigua termal d’Escaldes-Engordany és rica en sulfats, sodi i sofre. Sorgeix a una temperatura d’entre 68 i 71 °C, la qual cosa la converteix en una de les fonts amb l’aigua termal més calenta de tota Europa.

De fet, els balnearis i hotels que es beneficien d’aquestes extraordinàries aigües han de refredar-les abans d’omplir les piscines amb elles, ja que d’altra forma seria impossible gaudir-les.

Andorra Health Destination compta amb dos  socis que ofereixen tractaments termals, com l’Hotel Termes Carlemany i Caldea-Innú un dels balnearis més grans del continent, i diferents socis que ofereixen tractaments Wellness com l’Hotel Golden Tulip, l’Hotel Park Piolets i Park Hotel . Pots contactar-nos o visitar les seves experiències a la nostra web per descobrir tot el que poden oferir en termes de salut i benestar tant físic com mental.

Compartir post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sol·licita informació

Segueix-nos a:

Experiències personalitzades

Planifica la teva escapada perfecta a Andorra i realitza experiències úniques.