L’exercici és salut. Beneficis dels tractaments esportius a Andorra

No és cap secret que l’exercici físic té enormes beneficis per a la salut d’una persona. Però, de vegades, les indesitjables lesions arriben i obliguen a parar i a fer un procés de recuperació. L’esport ocupa un lloc privilegiat dins dels hàbits de vida saludables que tota persona ha de seguir per gaudir de benestar tant físic com mental, però és important mesurar els esforços, saber quan parar i com tractar les molèsties i les lesions que puguin ocórrer. Avui no només parlem dels beneficis de l’esport en alta muntanya, sinó que també explicarem per què és bona idea sotmetre’s a tractaments esportius i fer el procés de recuperació d’una lesió a Andorra. Som-hi!

Pràctica esportiva saludable a Andorra

L’esforç físic en altitud augmenta la capacitat de generar glòbuls vermells entre un 10% i un 20%. Això implica que la sang està capacitada per transportar una major quantitat d’oxigen, la qual cosa millora la salut cardiovascular i, alhora, el rendiment esportiu.

Andorra és un paradís entre muntanyes per realitzar esport en altitud. Park Piolets Mountain Hotel & Spa ofereix preparació física per a persones que vulguin iniciar un programa d’entrenament per posar-se en forma. Es tracta d’un pack que inclou dues nits d’allotjament a l’hotel, accés  al Park Spa, sortida amb bici carretera  als ports d’Andorra, trekking amb guia, esport d’alçada per activar el cos, sessió d’stretching amb personal training, exercicis de mobilitat articular i flexibilitat, treball de la respiració, indiba de recuperació, massatge esportiu i assessorament nutricional. Una experiència completa.

D’altra banda, a través d’Andorra Heath Destination es pot reservar una escapada de muntanya amb esquí o activitats d’estiu segons l’època de l’any. Aquesta proposta inclou una consulta diagnòstica al Centre Quiropràctic del Molí, dos ajustos quiropràctic i dos massatges descontracturants. La idea és gaudir de l’esport en un entorn privilegiat i cuidant al màxim la salut física amb els millors professionals perquè l’experiència sigui totalment saludable.

Estudis de prevenció de lesions

La millor forma d’assegurar que la pràctica esportiva és segura i només ens aportarà beneficis és la prevenció. Andorra Health Destination, a través del centre Podoactiva, ofereix estudis de prevenció de lesions per a ciclistes, corredors i esquiadors.

Cada esport té un món d’especificitats, des dels moviments fins als impactes. I cada cos té les seves particularitats, per la qual cosa és molt important saber com funcionen els nostres ossos i músculs, així com les articulacions, per tal de conèixer-lo millor i trobar els seus punts forts i febles. Per a aconseguir-ho, es realitza un estudi biomecànic i s’analitza la forma de comportar-se de les diferents parts del cos davant les exigències de cada disciplina.

Un altre punt molt important és l’equipament, per la qual cosa els estudis del centre Podoactiva inclouen escàners 3D dels peus per tal de trobar el calçat, esquís o pedals perfectes per millorar el rendiment i evitar lesions.

Tractaments per a esportistes

En el cas d’haver patit una lesió, és fonamental que puguis confiar en l’equip al càrrec de la teva recuperació. En aquest sentit, Andorra compta amb els millors professionals de medicina esportiva perquè aquest dur procés sigui fàcil i, sobretot, efectiu. 

La Clínica Omega Zeta ofereix una sèrie de programes de diagnòstic i tractament personalitzats, creat conjuntament amb Podoactiva. Aquest innovador programa combina la medicina tradicional amb la medicina biològica tractant l’esportista com un ens complet, amb un enfocament holístic i integral.

Aquest programa, a més, compta amb tres variants: esquí, runners i ciclisme. La idea és que cada esportista trobi les solucions específiques que necessita la seva lesió, tenint en compte que una mateixa patologia pot presentar danys molt diferents en funció de com s’ha produït, Per aquest motiu, és molt important estudiar-la des d’una perspectiva propera a l’esport que es practica.

D’altra banda, Celular Clinic va un pas més enllà i treballa amb cèl·lules mare per tal d’oferir solucions efectives i poc agressives a lesions i dolors crònics. La medicina regenerativa és una realitat i molts esportistes de gran prestigi estan començant a utilitzar-la per recuperar-se de les seves lesions més ràpid i d’una forma molt poc invasiva. Celular Clinic compta amb una clínica i un laboratori amb un banc de cèl·lules mare a Andorra per tal que tot el procés es pugui realitzar de manera còmoda i efectiva. S’encarreguen de tot, des del diagnòstic fins al tractament i fins i tot amb una monitorització de lesió després de la recuperació.

Altres tractaments

A banda d’aquests tractaments específics per a esportistes, altres associats d’Andorra Health Destination ofereixen propostes que poden tenir un gran impacte en l’esportista. Es tracten de tractaments de salut nasal per a respirar millor, activitats per reduir l’estrès i la tensió muscular que provoca i exercicis de respiració que poden contribuir a un augment significatiu de la capacitat cardio respiratòria.

Andorra és un lloc de privilegi per gaudir de l’esport i de la salut, dos conceptes que, normalment, van de la mà. Consulta les activitats i els tractaments esportius que ofereixen els associats d’Andorra Health Destination.

Compartir post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sol·licita informació

Segueix-nos a:

Experiències personalitzades

Planifica la teva escapada perfecta a Andorra i realitza experiències úniques.