Què és l’estrès i per què cal evitar-ho?

L’estrès és un terme molt comú i molt utilitzat per fer referència a situacions de nerviosisme o ansietat, però va molt més enllà. Es tracta d’un estat que afecta el nostre benestar tant físic com mental i que pot derivar en problemes severs de salut que, si no es tracten a temps, poden ser molt difícils de resoldre. Per aquest motiu, és important conèixer l’estrès, saber identificar-ho i tenir hàbits de vida saludables que ens ajudin a evitar-ho i, en cas de patir-lo, eliminar-lo.

Com afecta l’estrès a la nostra salut?

L’estrès és, essencialment, una resposta a una amenaça. Evolutivament, és una resposta del cos i la ment als perills que havien de fer front els nostres avantpassats per tal de donar una resposta ràpida i efectiva a situacions desfavorables. Aquest instint encara perdura i afecta el nostre organisme davant de situacions que ens generen un estat d’intranquil·litat agut.

Quan una persona sent estrès, el seu cos genera una hormona anomenada cortisol, que en situació normal pot ajudar a regular el somni, la pressió arterial, el pes o el nivell de sucre en sang. Malgrat això, un augment important de cortisol a l’organisme pot provocar inflamació i un recompte més baix de glòbuls blancs, la qual cosa fa més vulnerable el sistema immunitari.

Una situació d’estrès puntual no és necessàriament negativa, ja que, com hem vist abans, pot ser beneficiós per sortir d’una situació difícil. Però si una persona està sotmesa a estrès intens i prolongat, sorgeixen els efectes negatius per a la salut. Entre els més destacats, trobem: mal de cap, ansietat, trastorns alimentaris, tensió o dolor muscular, irritabilitat, drogoaddicció, alcoholisme, fatiga, canvi en el desig sexual, depressió i problemes de somni.

Una llista de perjudicis massa gran per no prendre l’estrès com una cosa molt important.

Tractaments antiestrès a Andorra

Andorra, com a destí privilegiat de turisme de salut, compta amb una gran varietat de tractaments i activitats que ajuden a reduir l’estrès. Els més destacats són:

– Escapada antiestrès del centre Quiropràctic del Molí.

Una activitat orientada a persones amb una rutina molt exigent, que gairebé no els deixa temps per relaxar-se. L’objectiu és que aquestes persones gaudeixin d’un cap de setmana dedicat a relaxar el cos i la ment, reduint així l’estrès laboral acumulat, gràcies als beneficis de la quiropràctica.

Aquest pack inclou una consulta diagnòstica al centre Quiropràctic del Molí i un ajust quiropràctic. També pot incloure de forma opcional allotjament a Andorra, activitats de salut i benestar complementàries i activitats d’oci per gaudir de l’entorn.

– Tractament antiestrès de la Clínica Omega Zeta.

Un tractament que va més enllà de la revisió mèdica i el tractament convencional, ja que restaura l’equilibri energètic i tracta l’estrès des de l’origen.

La Clínica Omega Zeta ofereix un tractament personalitzat que permet combinar l’estada al país amb altres activitats d’una manera fàcil i agradable. El tractament s’enfoca a tractar la persona com a un ens complet en diferents esferes, per la qual cosa s’ofereix de forma holística i combinada.

Aquests tractaments combinen els beneficis de les mateixes teràpies amb el fet de dur-los a terme en un entorn natural privilegiat com Andorra. La vida a la muntanya té un ritme més baix que ajuda la ment a guanyar en tranquil·litat i serenitat. Sens dubte, Andorra i les seves muntanyes són un context inigualable per a desconnectar i trobar el millor estat mental possible.

D’altra banda, Andorra i la seva oferta de turisme de salut també ofereix la possibilitat de gaudir d’experiències que, si bé no estan 100% pensades per combatre l’estrès, també poden contribuir a augmentar el nivell de relaxació i el benestar físic i mental. Entre altres, hi ha el centre termolúdic Caldea i els seus massatges, experiències de ioga, esport a la muntanya, etc. Consulta l’oferta dels nostres associats i troba l’experiència que millor s’adapti a tu per a regalar-te a tu i als teus un viatge inoblidable.

Compartir post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sol·licita informació

Segueix-nos a:

Experiències personalitzades

Planifica la teva escapada perfecta a Andorra i realitza experiències úniques.