LA IMPORTÀNCIA DE CUIDAR-SE COM A ATLETA

L’esport ens permet exercitar a l’organisme per a mantenir-lo en un bon nivell físic, així com també ens permet relaxar-nos, distendre’ns, despreocupar-se de la rutina, alliberar tensió i, a més, divertir-nos. A nivell psicològic també millora l’estat d’ànim i redueix els nivells d’estrès, ansietat i depressió. Ens fa sentir bé emocionalment, doncs en fer exercici alliberem endorfines, millor conegudes com les hormones de la felicitat.

Són molts els que gaudeixen de la pràctica esportiva, però pocs els que recorden la importància de cuidar del seu cos i de realitzar un seguiment físic amb especialistes. Qualsevol persona que fa exercici regularment, ha de cuidar del seu cos, per a evitar lesions i poder obtenir el màxim rendiment esportiu.

La prevenció de lesions en l’esport és molt important, sobretot per a aquelles persones que en practicar una activitat física sofreixen algun mal en les articulacions o músculs, ja que això suposarà una alteració no desitjada, així com una necessitat de modificació del seu entrenament, dut a terme per un professional. Andorra és el destí ideal per a realitzar tractaments mèdic-esportius alhora que gaudir de la pràctica de tota mena d’esports, segons l’època de l’any

Andorra, destí ideal per a cuidar de cos i ment

Amb una gran diversitat de tractaments de benestar i metge-esportius, el nostre país pirinenc es consolida com una destinació única per a cuidar cos i ment. És l’opció ideal per a desconnectar i trobar-se amb un mateix.

Depenent del moment de l’any i de les carreres o entrenaments que tinguis programats pot ser millor idea realitzar un tractament o un altre. L’important és destinar temps a planificar la cura del teu cos i ment amb igual prioritat que els entrenaments que vagis a realitzar al llarg de l’any. Millora la teva millor capacitat física, evita lesions i mantenir-te en forma amb tractaments mèdic-esportius i de benestar.

A continuació parlarem d’alguns dels tractaments disponibles a través d’Andorra Health Destination:

ESPORTISTES D’ALT RENDIMENT

Para a esquiadores

El nostre soci Podoactiva ofereix un tractament, que aconsegueix millorar la prevenció de les lesions de l’esquiador, gràcies a les cambres Younext 4D Motion Capturi i el simulador Podoactiva Ski.

Amb la tecnologia de les cambres 4D, l’especialista pot reconstruir un avatar en el qual apareix l’esquelet del pacient, per a poder visualitzar els graus de flexió de l’esquiador.

Amb aquest simulador es pot dur a terme una reeducació postural del cos perquè l’avatar detecta com, quan i on flexiona l’esportista o en les ocasions en què no ho fa, permetent que es puguin millorar els rangs de moviment de les extremitats i disminuir els impactes en les diferents situacions de l’esquí.

L’objectiu és quantificar quanta càrrega suporta cada zona dels peus i aconseguir així restablir un funcionament correcte en el gest esportiu de l’esquí ja que, a través de l’estudi, s’extreuen dades precises per a fer les plantilles d’esquí de Podoactiva.

El tractament inclou tot el procés fins a la creació de les plantilles, amb totes les dades obtingudes per a facilitar la informació a preparadors físics, fisioterapeutes i entrenadors.

ESPORTISTES AMATEUR I D’ALT RENDIMENT

El running és un esport que està de moda. Sortir a córrer per a estar en forma és la pràctica esportiva més habitual.

No obstant això, podríem dir que s’ha tornat una “moda perillosa” ja que moltes persones surten a córrer sense estar en forma i sense tenir un bon estat de salut, coses essencials abans de posar-se a córrer. Els experts diuen que pot ser encara pitjor que el sedentarisme.

Dit això, practicat de manera segura i amb una bona tècnica, el running té una infinitat de beneficis per a la salut. La clínica Omega Zeta junt amb Podoactiva, han creat un programa especial per a practicar el running amb seguretat; “Balance Runners” que permet fer un diagnòstic integral, un ajust i un tractament personalitzat del runner de manera holística i combinada.

Aquest tractament inclou una consulta de traumatologia en el Institut Dr.Rabat, un estudi biomecànic de la marxa en Podoactiva i finalment una sessió de osteopatia.

Quan una persona pateix problemes respiratoris, es veu afectat el seu benestar físic, perquè impacta en els sistemes cardiovascular, neurològic, vascular, muscular, entre altres.

Però també afecta al seu benestar mental i emocional. Una bona oxigenació del cos afavoreix la claredat mental, l’equilibri emocional i les relacions personals.

Una bona respiració és essencial per a gaudir d’una bona qualitat de vida. Descobreix tots els detalls aquí.

LESIONS I MILLORA DE CAPACITAT FÍSICA

Salut Nasal

Alguna vegada has pensat en la importància de la teva salut nasal, per a millorar la respiració i gaudir d’un nas a ple rendiment? La nostra sòcia, la Clínica Rinològica Maria Colomé realitza un diagnòstic complet orientació i tractament.

Lesions

Evitar les lesions i el dolor en esportistes és tasca impossible no sols en esportistes professionals sinó també en esportistes aficionats.

La Medicina Regenerativa aplicada al tractament de les lesions esportives s’ha convertit en un dels tractaments estrella en contribuir a una millora progressiva i observar-se resultats a curt, mitjà i llarg termini.

El nostre soci Celular Clinic Andorra ofereix un tractament de cèl·lules mare a partir d’una petita liposucció de greix abdominal al pacient. L’avantatge més gran d’aquest tractament és que el pacient surt de la intervenció caminant pel seu propi peu, amb una recuperació molt ràpida, amb independència de si la lesió és aguda o crònica.

SALUT Y MENT

El nostre soci, Clínica Omega Zeta, ofereix un tractament i revisió mèdica integrativa, amb tècniques i mètodes de la Biomedicina com a complement a la medicina tradicional. La medicina tradicional a vegades no és suficient, ja que el dolor persisteix i els nivells d’estrès i cansament continuen en el mateix punt després del tractament.

A la clínica poden saber, mitjançant Bioresonancia, l’estat dels òrgans interns de cada pacient, fins i tot abans que manifestin símptomes, per a així poder bloquejar-los o provocar-los (tòxics mediambientals, metalls pesants, virus, bacteris, floridures…) si hi ha intoleràncies a aliments o al·lergògens.

Aquest tractament va dirigit a persones que presentin dolor i malalties cròniques, i també en persones amb estrès o limitacions a nivell mental, ja sigui en treball, finances i estudis.

Si ets esportista, prioritzar la cura del teu físic i ment és essencial per a obtenir el teu màxim rendiment esportiu i personal. Comença a cuidar de tu mateix i gaudeix d’una infinitat de beneficis. Andorra Health Destination t’ofereix una gran varietat de tractaments ideals i a més podem oferir-te un tractament personalitzat si ens contactes i així ens ajustem a les teves necessitats específiques.

Compartir post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sol·licita informació

Segueix-nos a:

Experiències personalitzades

Planifica la teva escapada perfecta a Andorra i realitza experiències úniques.